2023-10-23

We Rock - Det du ger får du tillbaka upphöjt till 2 - eller?

Representational Image

En av de första rutiner som vår COO Jenny Dybeck initierade hos oss på NOKOBY var att säkra att vi alltid avslutade veckan med att hylla våra kollegor och berätta vad vi uppskattar hos varandra. Vi kallar det för ”We Rock”. "We Rock" har haft många positiva effekter på oss som arbetsplats och våra interna relationer sedan vi började visa vår tacksamhet för varandras ansträngningar, Hur gör vi det då? Jo, eftersom en arbetsvecka ofta går i ett högt tempo hinner vi alla inte ses. Känner ni igen er? I en hektisk värld där deadlines, möten och uppgifter ofta dominerar vår tid, kan det vara lätt att glömma bort att uppmärksamma sina kollegor och deras positiva bidrag till en bra arbetsmiljö. Vi ville därför vara säkra på att ha en intern rutin "We Rock" som hjälpte oss att inte glömma bort att visa varandra vår tacksamhet för varandra. Det som varit väldigt häftigt med den här interna rutinen är att den ger oss perspektiv, ökar vår positiva inställning och minskar även vår stress. Dessutom har vi sett att vi stärker de interna relationerna internt, bygger förtroende för varandra och främjar en kultur av uppmuntran och stöd.

Att vara tacksam mot andras insatser skapar faktisk en ökad känsla av lycka. Ju mer du uttrycker det verbalt och delar med dig av dina positiva intryck desto bättre mår anda och du själv. Det finns till och med bra forskning på detta ämne som är intressant att läsa för den vetgirige.

Det är super enkelt att genomföra "We Rock" och det bidrar till så många leenden. I början kändes det kanske lite pretentiöst men sedan blev det en skön rutin där vi bjuder på oss själva. Ofta i samband med en fredags öl eller kaffe!

Hur går då "We Rock" till?

• Alla medarbetare/ teammedlem etc drar iväg ett mail till mig med de saker som de är tacksamma för och listar vilken person de vill rikta sin tacksamhet mot.
• Dessa punkter listar jag i en ppt som heter "We Rock"
• Sedan presenterar vi alla punkterna för varandra när arbetsdagen är slut.
• Det som händer är att den som vill rikta sin tacksamhet mot en kollega ofta brukar berätta lite extra om vad anledning till hans eller hennes tacksamhet. Det ger mycket skratt och hejarop.
• Våra veckor avslutas alltid med ett leende på läpparna och en stark känsla av tillhörighet och tillfredställelse.

Så om vi alla tänker lite mer "We Rock" i vardagen så lovar jag att det sprids som ringar på vattnet. Det du ger får du tillbaka upphöjt till 2.

Far and Beyond 🚀

//Jenny

2023-11-20

LinkedIn delar med sig av sin B2B statistik – dags att tänka i nya banor?

Läs mer

2023-11-13

NOKOBYs Framåtblickande Partnerskap och Extraordinära Resultat gav ROAS på 42

Läs mer

2023-11-08

Har marknadschefen och säljchefen samma hatt i framtiden?

Läs mer

2023-11-06

Snart börjar META ta betalt för Instgram och Facebook. Vill du betala?

Läs mer

2023-11-01

Google övergår helt till Mobile-First Indexering: Vad det innebär för din webbplats?

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss