2021-02-23

Svårt att särskilja jobb och fritid när du arbetar hemifrån?

Hemmakontor

Det har snart gått ett år sedan vi på Nokoby gick hem och slog upp hemmakontoret. Det är helt klart att det finns både fördelar och nackdelar med hemarbete. Många av dom är självklara och väl omtalade men desto mer tiden går börjar andra saker hända.

För ett år sedan tog jag bussen till stan och promenerade från centralen till Sveavägen varje morgon. Idag behöver jag bara ta mig till rummet bredvid. Det blir fel i hjärnan att jag sitter på exakt samma stol, vid samma bord i samma rum och äter helgfrukost med min familj som jag för två dagar sedan satt på när jag höll en viktig presentation.

Ett  jobbsamtal kan jag ta i samma rum jag sedan ska gå och sova i. Hur ska kroppen känna igen och kunna slå på eller av arbetsmood och hemma-med-familjen-mood när allt sker på samma ställe. Om du som läser detta känner igen dig har jag ett superbra hack som har hjälpt mig att navigera bättre mellan arbete och fritid.

Jag går till jobbet, även att jag sitter på mitt hemmakontor.

Varje morgon innan jag slår upp datorn knyter jag på mig skorna och ”går till jobbet”. Men nu tar jag istället en promenad runt kvarteret. När jag kommer in och slår upp datorn har jag fått frisk luft och brutit från ”hemma” till ”kontor”. Än viktigare blir det på eftermiddagen. När arbetsdagen är slut, stänger jag ned datorn och tar en promenad hem. Jag vill tro det hjälper både min kropp och hjärna att ställa om och göra det lite enklare i en inte alltid så enkel tid.

Så om du vill särskilja mellan arbete och fritid rekommenderar jag dig att testa detta du med 😊

//Frida

2021-03-31

Gör dina Teamsmöten mer engagerande på ett enkelt sätt

Läs mer

2021-03-01

E-handeln har vuxit mer än vanligt under 2020.

Läs mer

2021-02-23

Svårt att särskilja jobb och fritid när du arbetar hemifrån?

Läs mer

2021-02-15

Beter du dig underligt i Teams? Oroa dig inte, du är inte ensam – men du kan blir normalare om du vill.

Läs mer

2020-02-13

NOKOBY i samarbete med SEB

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss