2024-05-23

Solen skiner: Hur påverkar det konsumenternas beteende?

Microsoftteams Image (11)

Försommaren har äntligen kommit till Sverige! Det är en välkommen förändring för oss alla, men det är inte bara humöret som påverkas av det vackra vädret – även annonseringen i digitala kanaler påverkas av väderförhållanden. Som digital mediabyrå ser vi hur vädret kan styra konsumenternas beteenden, mer om det här!

När solen skiner och temperaturen stiger, ser vi en tydlig förändring i hur människor agerar online. En studie från Verizon Media 2020 visade att mobilanvändningen ökade med 12% på soliga dagar jämfört med regniga dagar och i en rapport från Facebook IQ 2021 visade att användarengagemanget på plattformen ökade med 18% på soliga dagar.

Så soliga dagar, strålande resultat? Så enkelt är det såklart inte men här är några av de mest markanta trenderna:

  1. Ökad mobilanvändning utomhus: Fler människor spenderar tid utomhus och använder sina mobila enheter för att surfa, shoppa och interagera på sociala medier. Det innebär att annonsering bör vara optimerad för mobila plattformar och fokusera på att fånga användarnas uppmärksamhet när de är på språng.

  2. Efterfrågan på utomhusaktiviteter: Soligt väder leder till en ökad efterfrågan på produkter och tjänster relaterade till utomhusaktiviteter, såsom grillar, sportutrustning och trädgårdsprodukter. Genom att analysera väderdata kan vi rikta relevanta annonser till rätt målgrupper vid rätt tidpunkt.

  3. Ökad social medieaktivitet: Människor delar ofta sina utomhusupplevelser på sociala medier när vädret är fint. Det innebär att kampanjer på plattformar som Instagram och Facebook kan få bättre genomslag under soliga dagar. 

Vi kan se en direkt korrelation mellan väderförhållanden och annonsresultat. Soliga dagar i Sverige ger inte bara bättre humör, utan även bättre förutsättningar för vissa typer av annonser. 

Vill du vet mer? Hör av dig till oss här!

2023-11-13

NOKOBYs Framåtblickande Partnerskap och Extraordinära Resultat gav ROAS på 42

Läs mer

2023-11-08

Har marknadschefen och säljchefen samma hatt i framtiden?

Läs mer

2023-11-06

Snart börjar META ta betalt för Instgram och Facebook. Vill du betala?

Läs mer

2023-11-01

Google övergår helt till Mobile-First Indexering: Vad det innebär för din webbplats?

Läs mer

2023-10-30

Spring först ur lågkonjukturen

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss