2023-08-28

Hur påverkar Google Core Update sajtranking och SEM-annonsering

Core Update

I den ständigt föränderliga världen av digital marknadsföring är Google Core Update en av de händelser som har en betydande inverkan på webbplatsers synlighet och rankning i sökresultaten. I detta blogginlägg kommer vi att utforska vad Google Core Update är och dess påverkan på både sajtranking och SEM-annonsering. Dessutom kommer vi att diskutera viktiga åtgärder som sajtägare bör vidta för att navigera framgångsrikt genom dessa förändringar.

Vad är Google Core Update?
En Google Core Update är en omfattande uppdatering av Googles sökalgoritm (Organiska söket), den komplexa formeln som används för att bestämma hur webbplatser rangordnas i sökresultaten. Dessa uppdateringar syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att förfina sättet Google bedömer och rangordnar webbplatser baserat på relevans, kvalitet och användbarhet.

Hur kan det påverka sajtranking?
Effekterna av en Google Core Update på sajtranking kan vara betydande och varierar över olika branscher och platser. Vissa webbplatser kan se en plötslig ökning i synlighet och ranking, medan andra kan uppleva en nedgång. Uppdateringen tar hänsyn till faktorer som innehållskvalitet, länkprofil och användarupplevelse.

Hur kan det påverka SEM-annonsering?
Google Core Update fokuserar primärt på organiska sökresultat, så dess påverkan på SEM-annonsering (Search Engine Marketing) är inte lika direkt som på sajtranking. Dock kan en uppdatering påverka användarbeteendet och sökfrågorna, vilket i sin tur kan påverka prestandan av dina annonser.

Våra tips för dig som är sajtansvarig

Anpassning av Innehåll och Optimering:
För att hantera effekterna av en Google Core Update är det viktigt för sajtägare att noggrant övervaka sina webbplatsers prestanda och analysera hur deras innehåll och optimeringsstrategier påverkas. Genom att identifiera eventuella förändringar i rankning och trafik kan man justera innehåll och sökord för att bättre anpassa sig till de nya algoritmiska förutsättningarna.

Användarupplevelse och Bounce Rate:
En viktig aspekt som påverkas av Core Update är användarupplevelsen. Google värderar webbplatser med låg avvisningsfrekvens (bounce rate) och hög användarinteraktion högt. Sajtägare bör därför överväga att förbättra laddningstider, mobilanpassning och navigationsstruktur för att behålla besökare längre på sidan.

Länkprofil och Kvalitetslänkar:
Google Core Update kan även påverka hur länkar till och från din webbplats värderas. Att ha en sund och relevant länkprofil är fortsatt viktigt för att upprätthålla god sajtranking. Överväg att arbeta med att bygga högkvalitativa länkar och ta bort eventuella skadliga länkar.

Långsiktig Optimering:
Det är viktigt att förstå att effekterna av en Google Core Update inte alltid är omedelbara. Det kan ta tid att se fullständiga konsekvenser och anpassa sig till eventuella förändringar. Att ha en långsiktig optimeringsstrategi och att kontinuerligt övervaka prestanda är nyckeln till framgång.

Har du frågor som gäller ditt företag så hör gärna av dig till oss på NOKOBY!

Hälsningar
Jonathan & Fredrik

2023-09-20

En opera om drömprinsar och luftslott! Askungen har premiär idag på Folkoperan!

Läs mer

2023-09-18

Häng med oss och spring för Operation Smile!

Läs mer

2023-09-11

Hur maximerar online-marknadsföringen ditt sälj-team?

Läs mer

2023-09-06

Public Clean väljer att samarbeta med Nokoby för sin framtida tillväxt

Läs mer

2023-09-04

Så kan Google Performance Max maximera er digitala marknadsföring

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss