2023-09-11

Hur maximerar online-marknadsföringen ditt sälj-team?

87A0eedc F1b1 4470 94C5 1C21657b1b52

Hur maximerar online-marknadsföringen ditt sälj-team? Utan en stark kommunikation mellan online marknadsföringen och sälj-teamet kommer vissa insikter att gå förlorade. Detta är en av de frågor som jag och Oskar ofta pratar om när vi blickar framåt tillsammans med våra kunder. Därför tycker vi alltid det är viktigt att man regelbundet delar erfarenheter inom ett bolag mellan sälj och marknad. Eftersom det digitala marknadsföringen utvecklas så fort är det viktigt att sälj förstår hur man arbetar idag och hur de kan dra nytta av teknikutvecklingen.

I den dynamiska världen av online-marknadsföring, där algoritmer och data styr spelet, är det grymt viktigt att inte förlora fokus på det centrala: sälj-teamets avgörande roll. De utgör bryggan mellan våra marknadsföringsinsatser och det ultimata målet: att omvandla prospekts till kunder.

Smart online-marknadsföring är scenen där våra sälj-team kan briljera.
Det handlar om att förstå vår målgrupp, skapa engagerande innehåll och rikta in våra insatser precis där det gör mest nytta. Men kom ihåg: att locka besökare till vår webbplats eller få dem att interagera med vårt innehåll är bara första steget. Att öka trafik och konvertering kan vara svårt, men om man har rätt förväntningar, blir det nästan alltid enklare att stänga affärer om marknadsavdelningen fått rätt input.

Sälj-teamet skall vara Mästarna på Avslut
Sälj-teamet har en avgörande uppgift - att stänga affären, att förvandla de prospekt vi genererar via digitala kanaler eller via andra väger, till dedikerade kunder. Deras färdigheter, deras djupa förståelse för produkten eller tjänsten och deras förmåga att bygga starka relationer utgör skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Den växelverkande relationen
Online marknadsföring och sälj-team måste sträva efter att arbeta i perfekt harmoni. Ständig kommunikation och ett nära samarbete är avgörande för att säkerställa att våra marknadsföringskampanjer är i perfekt synk med säljstrategin. Insikter från sälj-teamet kan hjälpa oss finjustera vår målinriktning och vårt budskap, medan marknadsföringen levererar de prospekt vi behöver och de verktyg som krävs för att lyckas.

Sammanfattningsvis, även om smart online marknadsföring är avgörande för att locka prospekt att ta kontakt, är det säljteamet som stänger affärerna. Deras ansträngningar förvandlar ”klicks” till kontrakt och prospekt till långsiktiga kundrelationer. Genom att främja en stark koppling mellan dessa två kritiska funktioner i ert företag inte bara ökar man försäljningen, man driver även företaget mot en varaktig framgång. Så håll alltid i minnet, att i online marknadsföringens värld är smart målriktning nödvändigt, men säljteamet är hjärtat i omvandlingen. Därför måste marknad vara skickliga på att lära sälj hur den digitala verktygslådan ser ut och hur den förändras.

Hör gärna av dig om du vill bolla några av dessa frågor till bjorn.lundberg@nokoby.se

Vi hörs!

Hälsningar Björn

2023-09-20

En opera om drömprinsar och luftslott! Askungen har premiär idag på Folkoperan!

Läs mer

2023-09-18

Häng med oss och spring för Operation Smile!

Läs mer

2023-09-11

Hur maximerar online-marknadsföringen ditt sälj-team?

Läs mer

2023-09-06

Public Clean väljer att samarbeta med Nokoby för sin framtida tillväxt

Läs mer

2023-09-04

Så kan Google Performance Max maximera er digitala marknadsföring

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss