2023-09-20

En opera om drömprinsar och luftslott! Askungen har premiär idag på Folkoperan!

ASKUNGEN Katija Dragojevic Susanna Andersson Peter Kajlinger Folkoperan

Ikväll är det premiär för Askungen på Folkoperan! Jag kommer såklart vara där för att se den härliga operaproduktionen med Nora Nilsson i rodret. Från barndomen har sagorna om Askungen präglat oss alla. Den goda och självuppoffrande prinsessan vars dröm är att lyfta sig ur sitt fattiga liv och leva som en drottning. Men, som Nora Nilsson så träffande uttrycker det: "Problemet med drömmar är att de ofta blandas ihop med ideal och till slut är det svårt att veta vems dröm det är man realiserar." Vem är egentligen den riktiga Askungen? Kan en människa verkligen vara så god, och kan den godheten verkligen triumfera över allt?


Det som gör den här produktionen särskilt lockande är kontrasten. Den fluffiga, gräddiga, nästan överdådiga sagostämningen blandas med en rå verklighet och en mörkare tolkning. Vi ser Askungen i ett nutida ljus, som en "vuxen askunge", i en värld där mörkret ibland kan kännas överhängande, men där Rossinis upplyftande musik och snabba tempo tillför en lätthet och spelglädje.

Rossinis "Askungen" har sedan premiären 1817 varit en favorit bland operaentusiaster för sina lekfulla och virtuosa sångnummer. Med Nora Nilsson vid rodret kan vi förvänta oss en unik och nyskapande tolkning av denna älskade klassiker.

Jag uppmanar er alla att boka biljetter och uppleva denna unika tolkning av "Askungen". Det är en föreställning som utlovar skratt, tårar och framför allt reflektion. Vi ses där!

 

Jenny Dybeck 

COO Nokoby

2023-10-04

Besök i BMWs fabrik i München

Läs mer

2023-10-02

Prost och gemütlichkeit från Nokoby!

Läs mer

2023-09-22

Founders Alliance 22a entreprenörsgala

Läs mer

2023-09-20

En opera om drömprinsar och luftslott! Askungen har premiär idag på Folkoperan!

Läs mer

2023-09-18

Häng med oss och spring för Operation Smile!

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss