2023-05-29

Omsätter cyberbrott mer än knarkhandeln?

2495E300 D9f5 4755 Af17 E82b434bc643

Det är inte varje vecka man äter frukost och pratar om "hur du lyckas som ´cyberbrottsling" I förra veckan höll Stefanini group ett spännande frukostsemianrium kring cyber smart defence. . Hur enkelt och sofistikerat det är idag att genomföra cyberbrott är skrämmande. Hur viktigt och svårt det är för bolag att skydda sig och sitt innehåll blev även det väldigt tydligt.

Enligt en studie som Center of strategic och international studies genomförde 2021 så visar det sig att cyberbrott uppgår till en kostnad av 6 Billioner dollar per år. Jämför du det men globala knarkhandeln så omsätter den mellan 420- 650 miljarder dollar per år så förstår ni hur omfattande denna typ av brottslighet är. Dessa summor är gastronomiska och visar på hur utsattheten är enorm.

Nokoby är en Digital mediebyrå och vårt fokus är att köpa media till våra kunder. Det är däremot viktigt för at oss hela tiden tänka på säkerheten och därför är detta blogginlägg lite utanför vårt kunderbjudande men ack så viktigt. Med ökningen av teknik och anslutna enheter är det nu mer än någonsin viktigt att säkra vår information mot cyberattacker. Att skydda vår information kan kännas överväldigande och det bolag som ordnade frukosten beskrev hur ofta det händer attacker och hur ofta det betalas ut mångmiljonbelopp för att skydda bolagsinformation från att läcka ut. Det är självklart något man håller tyst om så inget som läcker ut i media men summorna är enorma och det händer mer än ofta.

När det gäller dina privata enheter och din säkerhet kommer här några tips:

1: Använd starka lösenord
2. Använd tvåfaktorsidentifiering
3. Uppdatera din programvara inklusive operativsystem och program för att bekämpa sårbarheter och hantera buggar som kan utnyttjas av hackare att ta sig in i ditt system och stjäla känslig information. En uppdatering kan också skydda ditt system mot nya hot. Det är därför viktigt att säkra att du alltid har den senaste versionen.
4. Använd en brandvägg och filtrera inkommande och utgående internettrafik
5. Använda endaste krypterade webbplatser när du gör online transaktioner. Se till att adressraden börjar med "https" och att det finns ett hänglås ikon i din webbläsare.

Jag önskar er en skön vecka och har du frågor kring hur vi på Nokoby arbetar när vi köper media så hör gärna av dig till mig. Maila jenny.dybeck@nokoby.se

2023-10-04

Besök i BMWs fabrik i München

Läs mer

2023-10-02

Prost och gemütlichkeit från Nokoby!

Läs mer

2023-09-22

Founders Alliance 22a entreprenörsgala

Läs mer

2023-09-20

En opera om drömprinsar och luftslott! Askungen har premiär idag på Folkoperan!

Läs mer

2023-09-18

Häng med oss och spring för Operation Smile!

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss