2023-03-27

Nokoby träffar CAKE

Microsoftteams Image (3)

I fredags fick vi på NOKOBY möjligheten att besöka CAKE på en AfterWork. CAKE tillverkar eldrivna mopeder och motorcyklar i en design som man inte missar. Vi fick även möjligheten att provköra deras modeller – och vi blev alla förälskade. WOW vilken känsla. Vi blev alla tagna av känslan att susa fram snabbt och enkelt och helt ljudlöst.

CAKE grundades av Stefan Ytterborn som även ligger bakom varumärket POC. Målet för CAKE är att skapa elektriska motorcyklar som kombinerar spänning och ansvar men även inspirerar till övergången mot ett utsläppsfritt samhälle.

CAKE har idag flera modeller samt involverar sig i projekt för at skapa en bättre värld. Ett av projekten som vi föll lite extra för är bekämpningen mot tjuvskytte i Sydafrika. Tillsammans med Sydafrikas Wildlife College har CAKE satt ett mission att rädda utrotningshotade arter mot tjuvskytte med hjälp av tystgående solcellsdrivnamotorcyklar. Eftersom tjuvskyttarna hör "vanliga" bensindrivna motorcyklar på långt avstånd så hinner de lämna platsen innan polisen hinner fram. Med dessa tystgående motorcyklar har poliserna en större chans att komma nära inpå tjuvskyttarna och ta fast dessa. Fantastiskt initiativ.

2023-05-29

Omsätter cyberbrott mer än knarkhandeln?

Läs mer

2023-05-22

DI Gasells Tillväxtfrukost!

Läs mer

2023-05-19

Google Search Generative Experience

Läs mer

2023-05-15

Vad får ett lead kosta?

Läs mer

2023-05-05

Tack för ett lyckat Webinar idag

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss