2019-02-19

Kan din Analytics-data försvinna?

Analytics 3680198 1280

Vi stötte på ett ganska stort problem häromveckan som vi nu vill dela med oss av. Frågan är ”Kan data från Google Analytics försvinna?” – Svaret är tyvärr ja, och det är mycket lättare hänt än man tror.

En kund drabbades plötsligt av att hela deras Google Analytics-konto var borta. Varken de eller vi kunde komma åt det trots att vi var administratörer sedan flera år tillbaka. Eftersom kontot var raderat kunde vi alltså heller inte se vilka andra personer som hade behörighet kvar, och på grund av sekretessregler var det inte självklart att få fram denna information från våra Google-kontakter. Via Google kunde vi kontakta den ursprunglige kontoägaren via e-post men det var fruktlöst eftersom e-posten hade raderats.

Vi satt kort och gott fast i ett moment 22. Vi hade 30 dagar på oss att lösa problemet innan kontot skulle raderas permanent, och med det bli av med 14 års statistik.

Historien fick dock ett lyckligt slut efter en dryg veckas detektivarbete och en mängd dialoger med Google.

Utmaningen är att, även om man tror att man har den högsta behörighetsnivån, så kan det vara dolt vem det är som står som faktisk huvudägare. Detta gör att många Analytics-konton riskerar att ”försvinna” med en enkel knapptryckning trots att man själv har administratörsstatus. Lösningen är att säkra upp och dela den högsta behörighetsnivån till fler användare.

Är ni osäkra på vem eller vilka som skapade ert eller era Analytics-konton? Är detta något ni tror kan hända er? Hör i så fall av er så kan berätta mer om hur vi löste det.

2024-04-03

Ensolar - en solskenshistoria vi på NOKOBY är så glada att få ta del av!

Läs mer

2024-03-06

Möt vårt Team- Björn Lundberg VD

Läs mer

2024-02-16

Härligt besök av "Magnus & Friends"

Läs mer

2024-02-13

Möt vårt team- Oskar Björkén Christiansson

Läs mer

2024-02-08

Glöm inte bort Bing - ChatGPT får sökmotorn att öka markant

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss