2023-05-19

Google Search Generative Experience

561449 1280

Google är den mest populära sökmotorn i världen och strävar ständigt efter att förbättra användarupplevelsen och ge oss relevanta sökresultat.

Inledning:
En spännande uppdatering som nyligen har lanserats är användningen av artificiell intelligens (AI) i Google Sök. I det här blogginlägget ska vi titta närmare på hur denna AI-uppdatering har förbättrat sökresultaten och förändrat sättet vi söker efter information på.

 

Bättrade sökresultat med AI:
Med den senaste uppdateringen använder Google avancerad AI-teknik för att förstå vad vi letar efter när vi söker. Tidigare kunde sökmotorn ha svårt att förstå vad vi menade om vi inte uttryckte oss på ett exakt sätt. Men nu kan den tolka och förutsäga våra sökavsikter även om vi inte formulerar frågan på ett precist sätt. Detta betyder att vi får mer exakta och relevanta resultat som passar våra behov.

 

Bättre förstå naturligt språk:
Med AI-uppdateringen har Google Sök också blivit bättre på att förstå naturligt språk. I stället för att bara leta efter nyckelord och fraser kan sökmotorn nu förstå hela meningen och innebörden bakom vår sökning. Till exempel, om vi söker efter "bra restauranger i närheten av mig" kan Google förstå att vi vill ha rekommendationer och ge oss resultat baserat på populära restauranger i vårt område. Detta gör det lättare för oss att söka på ett mer naturligt och konversationellt sätt.

 

Personliga resultat:
Google kommer att använda AI till att göra sökresultatet mer personligt genom att ta hänsyn till faktorer som sökhistorik, preferenser och demografi. Det kommer bli effektivare för annonsörer att nå ut till rätt målgrupp med rätt budskap vid rätt tillfälle och för slutkonsumenter att hitta relevant information.

 

I den nya sökupplevelsen genererar sökmotorn svar med hjälp av AI i ett separat block högst upp på resultatsidan. Blocket använder ett färgschema baserat på ämnet och olika layouter beroende på svaret. Det inkluderar en ögonblicksbild av svaret och källlänkar med miniatyrer på höger sida för ytterligare resurser. Syftet är att förbättra användarupplevelsen genom att snabbt och tydligt presentera relevanta svar och ge en översiktlig sammanfattning av informationen.

 

Slutsats:
AI ska göra Googles sökmotor mer effektiv, personlig och relevant för användare och annonsörer. Eftersom tekniken fortfarande är i sin barndom vet vi inte exakt vad skiftet kommer att innebära, men det som är säkert är att AI ständigt lär sig och är i utveckling.

 

Häls
Albin & Fredrik

2024-05-15

Inspirerande morgon på DI Gasell - Next Level

Läs mer

2024-04-23

Irv Gordon körde över 500 000 mil i sin Volvo – Hur coolt är inte det?

Läs mer

2024-04-03

Ensolar - en solskenshistoria vi på NOKOBY är så glada att få ta del av!

Läs mer

2024-03-06

Möt vårt Team- Björn Lundberg VD

Läs mer

2024-02-16

Härligt besök av "Magnus & Friends"

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss