2023-11-22

Framtidens marknadsföring: Tillhör ni dem som omfördelar försäljningsbudgeten för 2024?

WINNING TOGETHER

Vi på NOKOBY har ju en unik insyn i hur våra partners nu strategiskt omfördelar sina marknadsbudgetar inför 2024. Vi ser en spännande förskjutning där traditionella försäljningsbudgetar allt mer integreras med digital marknadsföring, både i Sverige och Europa.

Skiftet att föra in mer av försäljningsbudgeten till den digital marknadsföringsbudgeten:
Under de senaste åren har digitala plattformar visat sig vara oerhört effektiva för att nå och engagera kunder. I takt med att konsumentbeteendet fortsätter att utvecklas, anpassar företag sina strategier för att bättre möta dessa förändringar. Detta innebär att en allt större del av försäljningsbudgetarna nu omdirigeras till digitala marknadsföringsinsatser.

Budgetomfördelning i Sverige och Europa:
I Sverige ser vi en markant trend där företag ökar sina investeringar i digitala kanaler, speciellt inom områden som sociala medier, sökmotoroptimering (SEO) med mer. Detta är inte unikt för Sverige; över hela Europa sker liknande förändringar. Företag rapporterar liknande skiftningar, där en del av budgeten nu allokeras mot digitala initiativ.

Fördelar med denna strategi:
Denna förändring möjliggör för företag att mer direkt och effektivt nå sin målgrupp och skapa leads till sin säljavdelning. Digital marknadsföring erbjuder bättre möjligheter till mätning och anpassning, vilket innebär att kampanjer kan optimeras i realtid för maximal effektivitet. Dessutom möjliggör den digitala världen en mer personlig och engagerande kundupplevelse, vilket är avgörande i dagens konkurrensutsatta marknad.

Utmaningar och möjligheter:
Omfördelningen av budgeten medför också utmaningar. Företag måste säkerställa att deras team har de rätta kunskaperna och verktygen för att hantera dessa nya strategier effektivt. Samtidigt öppnar detta nya dörrar för innovation och kreativitet inom marknadsföring, vilket kan leda till banbrytande försäljningsdrivande kampanjer och ökad försäljning.

Avslutning:
Som en digital byrå är vi i en unik position att hjälpa våra partners att navigera i denna förändring. Genom att kombinera vår expertis inom digital försäljningsdrivandemarknadsföring med en djup förståelse för våra partners specifika behov, är vi redo att leda vägen mot en mer integrerad och effektiv marknadsföringsstrategi för 2024.


Är du nyfiken på hur din organisation kan dra nytta av dessa marknadsföringstrender? Kontakta oss för en skräddarsydd konsultation. Klicka här för kontakt

2024-02-16

Härligt besök av "Magnus & Friends"

Läs mer

2024-02-14

Happy Valentines Day

Läs mer

2024-02-13

Möt vårt team- Oskar Björkén Christiansson

Läs mer

2024-02-08

Glöm inte bort Bing - ChatGPT får sökmotorn att öka markant

Läs mer

2024-02-06

Möt vårt team - Barbara Wallner

Läs mer

Vill du veta mer?


Hör av dig till oss så tar vi en kaffe!

Kontakta oss